PC

Cooler Master Devastator II teszt

Legújabb tesztünknek egy itthon nagyon kedvelt csomag második generációjáról olvashattok, hiszen tartós teszten járt nálunk a Cooler Master Devastator II, mely ismét magyarok ezreinek jelenthet remek választást. Az első generáció sikerei után nagyon vártuk már ezt a terméket, így a szokásosnál is tovább nyúztuk a hitelesebb beszámoló érdekében.

Manapság egyre több terméket akarnak úgy eladni a gyártók, hogy ráírják a dobozra a “gamer” jelzőt, mely sokak szemében már rögtön egy kategóriával feljebb sorolja a terméket, ezzel pedig az árát is nyugodtan megnövelhetik. A Cooler Master nem tartozik ez előbbi vállalatok közé, hiszen hosszú évek óta jelen vannak a gamer perifériák piacán, és minden perifériájuk minőséginek mondható. Persze nehéz is kimondottan olcsó Cooler Master perifériát találni a piacon, ugyanakkor a “megfizethető” kategóriában több választási lehetőséget is kínálnak.

A Devastator első generációjával alaposan felforgatták a piacot, hiszen 10 000 Ft környékén kínáltak egy egér-billentyűzet párost, méghozzá minőségi anyaghasználattal, vállalható technikai specifikációval és kimagasló, 3 év garanciával. Nem is csoda, hogy a hazai Cooler Master képviselete is arról beszélt, hogy mennyi sikeres itthon ez a termék, így a második generáció is hamar befutott hazánkba, méghozzá magyar kiosztással.

A billentyűzet

image 1059

A magyar kiosztás sokak számára nagyon fontos, főleg a fiataloknál, hiszen rengeteg beadandót, prezentációt kell manapság gépen elkészíteni és kevesen szeretnek bajlódni az angol billentyűzettekkel. A Cooler Master drágább, mechanikus billentyűzeteiről hiányzik a magyar nyelv, így némi komprommiszumért cserébe még feljebbről is megérheti a váltás. Persze Cherry MX mechanikus kapcsolókra senki ne számítson egy 10 000 Ft-os csomag esetében, de van helyette egyedi fejlesztésű “Mem-chanical” kapcsolónk, mely egyfajta átmenetet képzet a hagyományos membrános és a drágább mechanikus megoldások között.

Egyfelől ezzel megnövelték az élettartamot, a gyártó ígéret szerint 12 millió leütést is bírnak a kapcsolók, másfelől pedig 50 gramm nyomási erő szükséges az aktiváláshoz, ami nagyobb, mint a többi membrános megoldás esetében. Szintén sokan örülhetnek annak, hogy a gombok kompatibilisek a Chery mechanikus kapcsolókkal rendelkező billentyűzetek gombjaival, így egészen egyedi külsőt is adhatunk az alapból igencsak unalmas billentyűzetnek.

A külső kapcsán az előző generációhoz képest sokat nem változtattak, a rövid csuklótámasznak és a 6 extra gombnak sokan örülhetnek. A hangerőszabályzó gombok a felső rész jobb oldalán kaptak helyet, míg a másik négy gombot balra találjuk és a multimédiás lehetőségekben segédkeznek. Az alsó részen masszív a kitámasztók és a viszonylag nagy gumitalpak kaptak helyet, a kábel kapcsán pedig nem voltunk boldogok, hiszen sima gumis kábellel van dolgunk. Még ebben az árban is elvárnánk a megerősített, szövettel borított kábelezést, de ennyi gond legyen, majd legközelebb pótolják.

 

image 1058

 

A háttérvilágítás szintén egy kényes kérdé az alsóbb szegmensekben, de szerencsére a Devastator II billentyűzete a sötétben is jól látható. A kék háttérvilágítás nem a legerősebb és legszebb, de árkategóriájához mérve teljes mértékben használható és nagyon is hasznos. Arról is le kell mondanunk, hogy a billentyűzet minden gombnyomást érzékel, megjegyez, majd sorban végre is hajtja, hiszen maximum 3 gombot képes kezelni. Néha ez sem jött össze neki, így ezen a téren is előre kell majd lépnie a következő generációnak.

 

Az egér

 

image 1062

 

Az egér külsőre szintén nem sokat változott az előző generációhoz képest, bár ott voltak gondok a megbízhatósággal és a minőséggel. Persze most se számítsunk piacelső szenzorra és szuper kapcsolókra, de egy fokkal kényelmesebb és minőségibb lett az egér. Az oldalsó gombok nálunk kicsit mintha “lötyögtek” volna, de ez lehet csak a tesztpéldánynál van így, összességében a használat során ez sem zavart minket. Az optikai szenzor maximum 2000 DPI-re képes, ezt három szinten állíthatjuk közvetlenül az egérről (1000, 1600, 2000 DPI).

A formavilágot tekintve az átlagosnál laposabb, főként jobbkezesek számára megformált egérről beszélhetünk, mely kisebb kezekbe nagyon jól illeszkedik, így gyerekeknek, kezdő játékosoknak kiváló választás lehet.

 

Összegzés

 

A Cooler Master Devastator II-es csomag jelenleg 10 000 Ft környékén vásárolható meg, 3 év garanciával. Ezért az árért cserébe kapunk egy háttérvilágítással és az átlagosnál jobb kapcsolókkal szerelt billentyűzetet, melyet akár még egyedivé is varázsolhatunk. Az egér egyáltalán nem nagy szám, de kezdőknek, hobbi játékosoknak vagy éppen átlagfelhasználóknak bőven megteszi. Persze a szigorúak akarunk lenni, akkor van néhány pont, amit a következő generáció esetében ki kéne javítani, de ilyen áron ilyen csomagot ennyi garanciával nem találunk a piacon. A profi játékosok és a legjobb minőségre vágyók inkább spóroljanak egy komoly egérre és egy mechanikus gamer billentyűzetre, de a fiatalok és az árérzékeny vásárolók nem lőhetnek mellé a Devastator II-vel!

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top