PC

Az ASUS bejelentette a 3. generációs, négykártyás grafikát is kiszolgáló Z97-WS alaplapot

Intel Z97 lapkakészletre épülő alaplap igény szerinti használható NVIDIA GeForce SLIés AMD CrossFireX technológiával és kiemelkedő tápmegoldásokkal

2014/06/23

Tajpej, Tajvan, 2014. június 23.– Az ASUS bejelentette a munkaállomásokhoz szánt Z97-WS alaplapot. Az Intel® Z97 lapkakészletére épülő Z97-WS az extrém grafikus teljesítményt igénylő feladatokhoz, a tervezési iparág és a játékok megszállottai számára készült. Az alaplap négykártyás, 3. generációs PCIe grafika használatát teszi lehetővé, igény szerint akár NVIDIA® GeForce® SLITM, akár AMD CrossFireX™ technológiával; emellett fejlett és hatékony tápmegoldással, integrált Dr MOS MOSFET alkatrészekkel és rendkívül strapabíró 12K szilárdtest-kondenzátorokkal van felszerelve, illetve exkluzív ASUS ProCool tápcsatlakozókat és Beat Thermal tekercseket kapott.

 

Ideális eszköz a komoly grafikus feladatokhoz

A Z97-WS alaplap négykártyás, 3. generációs PCIe grafikát kínál, igény szerint akár NVIDIA GeForce SLI, akár AMD CrossFireX technológiával – rugalmas, több GPU-s megoldást biztosítva az erősebb grafikát igénylő feldolgozási feladatokhoz.A Z97-WS ideális megoldás lehet a 3D-s tervezéssel és modellezéssel foglalkozó professzionális felhasználók számára, de minden más erős grafikát igénylő szimulációs és látványszámítási (renderelési) feladathoz is. Ugyanez a grafikus teljesítmény teszi praktikus választássá a Z97-WS-t azon játékrajongók számára, akik a legújabb PC-s játékokat szeretnék maximális vizuális beállításokkal élvezni. Emellett a a Z97-WS remek bővítési lehetőségeket kínál a RAID-vezérlők, PCI Express alapú SSD-meghajtók, videorögzítő kártyák és egyéb alkatrészek használatához.

Kiemelkedő tápmegoldások páratlan hatékonysággal

Az ASUS Z97-WS-nél az iparágvezető energiahatékonyságot válogatott alkatrészek és innovatív tervezés biztosítja. Az aranyozott Beat Thermal tekercsek hatékonyan, minimális veszteséggel vezetik az áramot, az integrált Driver-MOSFET (Dr MOS) pedig helytakarékos és csökkenti az üzemi hőmérsékletet.Az ASUS a világ első olyan alaplapgyártója, amely 12K szilárdtest-kondenzátorokat használ. A strapabíró japán gyártmányú kondenzátorokkal a Z97-WS akár 12 ezer órát is kibír akár 105°C-os hőmérsékleten – messze meghaladva a napi számítástechnikai feladatok igényszintjét. Ezek a 12K kondenzátorok alacsonyabb ESR-értékkel (Equivalent Series Resistance, egyenértékű soros ellenállás v. „jósági tényező”) gondoskodnak a jobb hatékonyságról és a kisebb hőtermelésről.A Z97-WS ASUS ProCool tápcsatlakozói szoros, biztonságos csatlakozást nyújtanak az alaplap számára. A csatlakozókkal elérhető szintkülönbség nélküli kapcsolat alacsonyabb impedanciát és jobb hőleadást eredményez, és ezáltal szintén csökkenti a működési hőmérsékletet.

Erőfeszítés nélküli hibaelhárítás

A Z97-WS alaplaphoz Q-Code Logger – egyérintéses hibakereső – tartozik, ami lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy bármikor könnyedén ellenőrizzék a rendszer állapotát. A Q-Code naplók USB flash meghajtóra is menthetők a rendszer kikapcsolásakor.Az alaplap szolgáltatásai közé tartozik az ASUS Dr. Power, egy exkluzív ASUS segédprogram, amely a háttérben figyelemmel kíséri a tápellátást és értesíti a fehasználókat, ha valami tápellátási probléma fenyeget.

SPECIFIKÁCIÓK1

CPU

LGA1150 foglalat 4., új 4.és 5. generációs Intel® Core™ i7/ i5/ i3/ Pentium®/Celeron®/Xeon® E3-1200/12×5 v3 processzorok
22 nanométeres CPU-k támogatása
Támogatja az Intel® Turbo Boost 2.0 technológiát*
* Az Intel® Turbo Boost technológia támogatása függ a CPU típusától.*

Lapka­készlet:

Intel® Z97 Express lapkakészlet

Memória

DDR3 4 x DIMM, max. 32 GB, DDR3 3300(O.C.)*/3200(O.C.)*/3100(O.C.)*/3000(O.C.)*/2933(O.C.)*/2800(O.C.)*/2666(O.C.)*/2600(O.C.)*/2500(O.C.)*/2400(O.C.)*/2200(O.C.)*/2133(O.C.)*/2000(O.C.)*/1866(O.C.)*/1800(O.C.)*/1600/1333 MHz, nem ECC, nem pufferelt memória
Kétcsatornás memóriaarchitektúra
Támogatja az Intel® Extreme Memory Profile-t (XMP)
* A Hyper DIMM támogatása az adott CPU egyéni fizikai jellemzőitől függ.
A részletekkel kapcsolatban tekintse meg a memória QVL-t (Qualified Vendors List, minősített szállítók listája).

Kártya­helyek

4 db PCIe 3.0*/2.0 x16 kártyahely
1 db PCI Express 2.0 x4 bővítőhely (négyszeres)*
2 db PCI Express 2.0 x1 kártyahely
*A PCIe x4_1, USB3_E56 és SATAExpress_E1 csatolók ugyanazon a sávszélességen osztoznak. A PCIe x4_1 alapértelmezett beállítása az auto mód, ami automatikusan optimalizálja a rendszer sávszélességét.

Több GPU támoga­tása

Támogatja az AMD® 4-Way CrossFireX™ technológiát
Támogatja az NVIDIA® 4-Way SLI™ technológiát

Kivitel

ATX szabványú, 30,5 x 24,4 cm (12x 9,6 hüvelyk)

1A specifikációk, a tartalom és a termék rendelkezésre állása értesítés nélkül módosulhat, illetve az egyes országokban eltérő lehet. A tényleges teljesítmény az alkalmazástól, a használattól, a környezeti és egyéb tényezőktől függően változhat.
Teljes specifikáció:www.asus.com/hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top