PC

ARC 100 az OCZ-től – A megfizethető megoldás

Az SSD-k megjelenésekor egy féle SSD volt a piacon, a drága. Az igények fokozódása és a gyártósorok létrehozása és a technológia olcsósítása azonban időb telik, így bár igény lenne az olcsó SSD megoldásokra, ez az idő meglehetősen lassan jött el. Bár verseny van, és az OCZ bicskája bele is törött az SSD piacba a Samsung színre lépése körül, a Toshiba segítségével folytatják a piaci terjeszkedést. Az innovatív SSD megoldások kezdetben sz OCZ malmára hajtották a vizet, hiszen magasabb piaci árakat is megengedhettek maguknak. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azokat a vásárlói csoportokat sem, akik átlagos felhasználás mellett, költségkímélő megoldásokkal szeretnék már meglévő notebookjukat vagy PC-jüket gyorsabbá tenni.

Az ARC 100 család őket célozza meg. A SATA III-as csatlakozófelülettel ellátott ARC 100 kimagasló teljesítményt ígér. Az ARC 100-asok a Toshiba következő generációs A19nm NAND flash-el vannak szerelve, amelyek már kifejezetten a költségkímélő megoldásokat támogatják. A vezérlő egység a Barefoot 3 M10, amely képes hosszútávú magas teljesítmény leadására akár egyenletes, akár változó körülmények között is. Képes 490MB adat mozgatására is másodpercenként szekvenciális sávszélességen, és akár 80 000 4K-s be- és kimeneti műveletre másodpercenként. A 20GB adat napi szintű mozgatása sem probléma az Arc 100-nak, az OCZ pedig 3 év garanciát ad a termékre. Ezek mellett pedig felvértezték egy flash menedzsment eszközzel is, amely elemzi és dinamikusan alkalmazkodik a növekvő NAND sebezhetőséghez a flash cellák elhasználódásakor és növeli a data integritását. 

Az OCZ biztos a dolgában az ARC 100-as egységekkel kapcsolatban, hiszen bevezeti a Shield Plus garanciát, amelynek segítségével növeli a szolgáltatás minőségét és megszabadítja a felhasználókat az ügymenet okozta kellemetlenségektől. Innentől nincs szükség az eredeti számlára, hanem az OCZ rendszerén keresztül elég a sorozatszámot megadni, majd az ügyfélszolgálat segíti a hibaelhárítást és ad támogatást. Amennyiben az ARC 100 meghibásodik, a gyártó azonnal küld egy új, ugyanolyan kapacitású meghajtót a felhasználónak. A kézhezvétel után egy mellékelt előre fizetett szállítású dobozban kell visszaküldeni a hibás meghajtót.

Az ARC 100 120, 240 és 480GB-os méretekben lesz lesz elérhető, 7mm-es vastagságban.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top