Bemutató CMBLOG Kiemelt Hírek Top

Adatok szállítása és kezelése gyorsan és egyszerűen – Cooler Master Oracle Air

A Cooler Master Oracle Air egy olyan eszköz, amelyet a leginkább a tartalomgyártók tudnak kihasználni, de bárkinek jól jöhet aki nagy mennyiségű adatot szeretne tárolni, hordozni és mozgatni.

Az Oracle Air egy külső adathordozó, amely M.2 típusú SSD-k fogadására alakítottak ki. A tesztpéldányunk egy Kingston NV2 2TB SSD-vel érkezett, amely az egyik legmegbízhatóbb és leggyorsabb a maga kategóriájában.

Az Oracle Air fejlesztése során a Cooler Master nagy hangsúlyt fektetett az eszköz kialakítására, és az anyagfelhasználásra és a gyártó nevéből adódóan a hűtésre is. Az alumínium ház gunmetal festésű, és rácsos kialakítású annak érdekében, hogy a tároló egység által termelt hő könnyen távozzon anélkül, hogy az eszköz maga felmelegedjen. A rácsos szerkezet alatt található maga az SSD-t befogadó alumínium tok, amely hűtőbordákat is kapott. A belső tok a külső résztől könnyen elválasztható. A belső tokon található egy ujjal könnyen kezelhető rész, amely arra szolgál, hogy a belső részt ki tudjuk pattintani a külső tokból. A belső részt kihúzva aztán az könnyen ketté választható és máris az Oracle Air belsejében találhatjuk magunkat.

Itt sem okoz semmi nagy meglepetést, hiszen a fogadó részbe csak be kell tolni az M.2 SSD-t, a másik felét pedig egy gumi ékkel kell lefogatni. A csomagban kapunk két darab hővezető lapkát, amelyek közül az egyiket rá kell ragasztani az SSD-re, utána össze kell rakni a belső tokot, majd belecsúsztatva a külső tokba, az eszköz használatra kész. A dobozban a leíráson, a két hővezető lapkán, az Oracle Siren kívül egy USB 3.2-es Type C kábel is van, amely az eszköz csatlakoztatására szolgál.

Természetesen megmértük a gyártó által megadott sebességeket is, ahol külső eszköz lévén az Oracle Air a szűk keresztmetszet, hiszen a Kingston NV2 akár 3500 MB/s olvasási és 2800 MB/s írási sebességre is képes. Az Oracle Air 1054 MB/s-ot ígér, ami egy külső eszközhöz képest így is jelentős.

Tesztünket egy MacBook Pro M1-es processzorral ellátott verzióján végeztük, itt olvasásban az Oracle Air 834.5 MB/s-ot tudott, írásban pedig 762.8 MB/s-ot. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudja a gyártó által ígért maximumot más konfiguráció esetében.

Az okos kialakításnak és a két rétegű hűtési megoldásnak köszönhetően az Oracle Air a teszt alatt egyáltalán nem melegedett, kézzel is hozzá lehetett érni.

Kinek jöhet jól az Oracle Air, elsősorban azoknak akik utazás közben nagy adatmennyiséggel dolgoznak és szükségük van egy könnyen hordozható eszközre a képek, videók mentéséhez. Családi nyaralások alkalmával is jól jöhet, ha gyorsan kell a kameráról, vagy telefonról adatot menteni. Mivel az SSD gyorsan cserélhető benne, így akár több SSD is használható, szinte pillanatok alatt cserélni lehet az adathordozót. Mindent összevetve az Oracle Air elnyerte a tetszésünket, kényelmesen használható, jó kialakítású, szép eszköz, amely hasznos lehet a hétköznapokban.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Scroll to top